Почистване и дезинфекция с етерични масла

Почистване с етерични масла

Ефикасни ли са домашно направените препарати за почистване?

Има много начини да почистите дома си с природни средства. В Интернет пространството е пълно с рецепти и съвети за собственоръчна изработка на екологични препарати, с които да оздравите атмосферата в къщи и да се преборите с паразитите, хлебарките, акарите, дори и гризачите… нормално е всеки да си зададе въпроса дали това действа безотказно. Повечето хора изразяват съмнения относно действието на препаратите за дома БЕЗ ХИМИЯ. Уверяваме ви, че ние самите сме изпробвали доста рецепти за дома и те се оказват доста ефикасни.

ХАМАЛОГИЯ КВАДРАТНИ (2)

Как да използваме етеричните масла в нашето ежедневие за дезинфекция?

Днес ще ви разкажем как може да обгрижвате вашата къща и домакинство с помощта на етеричните масла.  Най-напред отваряме скоба, за да кажем, че за да има ефект трябва да работите с качествени масла, а не синтетични и такива, които са разредени с други вещества.

Етеричните масла са съвкупност от летливи ароматни молекули, получават се чрез парна дестилация на определена част от растението: клонки, кора, листа, цветове, коренища…или чрез студено пресоване на кората на цитрусите. Повечето от тях имат силни антибактериални, противовирусни, антипаразитни свойства. Етеричните масла може да бъдат ваш верен помощник в домакинството и в бита. С тях успешно може да се отървете от мръсотията, неприятните миризми, акарите, паразитите, комарите, мухите, бълхите, мравките, въшките и т.н.

Основни етерични масла за домакинството

Ако не може да си позволите да имате пълен набор от етерични масла ние ще ви дадем съвет как с няколко основни да направите много.

ХАМАЛОГИЯ КВАДРАТНИ (3)

  1. Етерично масло от чаено дърво – има антибактериални и противовирусни свойства, може да се използва за борба с паразити, гъбички, вируси, бактерии, за дезинфекция на замърсени рани. Може да добавите 10 капки в шампоана за коса, около 200-250 мл, така ще преборите пърхота, ще облекчите сърбежа на скалпа, ще намалите косопада. Ако смесите 2-3 мл етерично масло от чаено дърво със 100 мл етилов алкохол ще направите мощен спрей, с който може да дезинфекцирате всякакви повърхности, както и обувки и чорапи, особено ако страдате от гъбички по ноктите и кожата. Бихте могли дори да напръскате директно с този спрей душ-кабината, тоалетната чиния, мивката и така ще дезинфекцирате успешно всяка повърхност.
  2. Етерично масло от лимон – има противовирусно и дезинфекциращо действие, може да се използва за оздравяване на въздуха в помещенията, както и за премахване на неприятните миризми от кофата за боклук, мивката, тоалетната. Ако етеричното масло е за вътрешна употреба, може с него да овкусите своя зехтин, или да го добавите към някое ястие, за да му придадете свеж цитрусов аромат.
  3. Етерично масло от лавандула – маслото на маслата: изключителен репелент, прекрасно средство при изгаряния и открити рани, вашият „Сънчо“. Това е едно уникално и многофункционално масло, с което може успешно да премахнете въшките и гнидите от косата на вашето дете или вас самите; няколко капки на възглавницата ще ви осигурят спокоен сън; 2-3 мл масло от лавандула смесени със 100 мл етилов алкохол биха били добър ароматизатор за гардероба, който ще ви предпази от молци.

Има десетки рецепти, с които може да направите дома си по-здрав, по-екологичен и по-ароматен.

Очаквайте продължение…

P.S. Тук говорим за почистване на дома със собствени сили и средства, но ако имате нужда от извършване на по-мащабни „операции“ може да се обърнете към фирма за почистване като нашата – 088 701 7001.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *