Кърти Чисти Извозва Подпрозорец

Кърти чисти извозва подпрозорец

Кърти чисти извозва Подпрозорец

Как да премахнем подпрозореца в панелен блок или как да извършим Кърти Чисти извозва подпрозорец?

За никой не е тайна, че хубавото време предразполага към ремонтни дейности. Да, то развихря въображението на хората относно възможностите за преустройство и пренареждане на дома. Щом пролетта почука на вратата и видим зеленината и цъфналите дървета навън настроението ни се повдига. Тогава идва и желанието за промяна…

Защо да не направим малко преустройство в дома си? Защо да не разширим дневната или кухнята? Това се оказва, че не е толкова трудно и непосилно, нито пък толкова скъпо. Как да го направим? Ами, просто бихме могли да усвоим балкона. Това е най-лесния и безболезнен вариант, стига да имате такава възможност, разбира се.

Фирма за къртене на подпрозорец

Ето какво трябва да предприемете, за да премахнете подпрозоречното пространство и да „вкарате“ терасата в хола, спалнята или кухнята… Първо, като начало позвънете на специализирана фирма за къртачни услуги. Така ще получите оферта, и след като се споразумеете може да предприемете необходимите действия за изпълняване на проекта. В повечето случаи всяка фирма за къртене иска да направите заявка за желаната услуга поне два дни предварително, било то къртене на плочки от фаянс или теракота, къртене на мазилка или замазка, къртене на гранитогрес или мозайка, събаряне на стени от тухла или бетон, пробиване на отвори за прозорец или врата, пробиване на дупка за аспиратор, къртене на комин, къртене на подпрозорец и др.

Варианти за премахването на подпрозореца

Обикновено има два варианта при премахването на подпрозоречното пространство: къртене на самия подпрозорец, единствено, или къртене на подпрозорец и прилежащата му страница. Уточнявайте добре какво искате, защото и цената в двата варианта е различна, както и времето за изпълнение, респективно и обема на работа от страна на къртачните екипи. В случая когато ще има къртене единствено на подпрозорец времето е по-малко, както и отпадъка, а от там и цената на комплексната услуга. Ако се кърти и страницата обемът на строителния боклук се увеличава. Тогава работата е повече и времето за изпълнение също е по-дълго, а цената нараства.

Когато става въпрос за къртене на подпрозорец в панелен блок или както се казва популярно „Кърти чисти извозваподпрозорец“ имайте предвид, че в 99.9% от случаите в подпрозоречното пространство има и арматура, по-тънка, по-дебела…, но винаги има такава. Тя се слага с цел допълнителното укрепване на стената. „Предназначението и е да поема опънни и/или натискови усилия, които бетонът не е в състояние да поеме сам“. Такава арматура има и в страницата към подпрозореца, както е видно от снимките по-долу. Екипите на сериозните фирми за Кърти – Чисти – Извозва имат необходимия арсенал от инструменти за рязането и премахването на арматурата, както и за раздробяване на едрите бетонни късове, които биха могли да се отделят при разкъртване на подпрозореца.

Комплексни услуги в къртенето

Един съвет: не се лъжете, че ще ви излезе по-евтино, ако не заявите комплексна услуга Къртене, Почистване и Извозване, а заложите само на Къртенето с идеята, че ще икономисате някой лев. Имайте предвид, че от премахването на подпрозореца излизат огромни късове от бетон с арматура, които трудно ще успеете дори и да помръднете сами. Ако заявите на фирмата за къртене комплексна услуга „Кърти Чисти Извозва“ те ще се погрижат за раздробяването на бетона, изрязването на арматурата, изнасянето и изхвърлянето на боклука. В този случай къртенето, както се казва, е най-лесната част от задачата. Доста по сложно и трудоемко е рязането на арматурата и раздробяването на отломките, така че да станат „удобни“ за изнасяне, товарене и изхвърляне в специализирано депо за отпадъци.

Добра фирма за къртене и кърти чисти извозва в Пловдив

Фирма за къртене, която спазва добрите практики в бранша, има доста ангажименти. След като отстрани бетонния подпрозорец с арматура, да натовари и извози строителния боклук до съответното сметище за депониране. От там нататък започва сепариране отпадъците. Какво означава това? Това значи, че трябва да надроби бетона на парчета, да извади армировката. Вторият етап е да предаде двата отдпадъка по отделно на специализирана фирма за преработка и оползотворяване на отпадъци. Това се прави, за да може след това бетона да се „рециклира“ и вложи отново в някакъв материал. От своя страна армираното желязо трябва да се претопи и използва повторно.

Кърти чисти извозва подпрозорец и фирми за къртене

Трите думи Кърти  Чисти  Извозва обединяват в себе си много повече дейности от тези, които са изброени при буквалното тълкуване на фразата. Това се отнася не само за къртенето на подпрозорец, но и за всички останали къртачни услуги, които извършват фирмите за къртене в своето ежедневие. И това не е всичко, не става въпрос само за само рутинните дейности, като къртене на баня, тоалетна, кухн… Става дума и за по-едрите проекти, като събаряне на стени, разрушаване на къщи и постройки, премахване и демонтаж на конструкции. Става дума и за всичко, за което се сетите, свързано с разрушителните дейности при ремонтните работи.

След премахването на подпрозоречното постранство /кърти чисти извозва подпрозорец/, или подпрозореца и страницата следва раздробяване на бетона и отстраняване на арматурата. После следва събиране на отломките в чували. Чувалите са предоставени от фирмата за къртене, изнасяне на строителния отпадък, товарене с цел извозване до специализирано депо. Освен това къртачната фирма има за задача да помете и почисти от едри боклуци обекта. След всичко това камионът може да се отправи към сметището и да се каже, че работата е извършена успешно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *